انگبینها مواد شیرینی هستند که به طور طبیعی بهصورت صمغیشکل روی درختچههای خاردار تشکیل میشوند.
این مواد از دیرباز به عنوان داروی شفابخش و اکسیری برای جوان ماندن و طول عمر و غذای مقوی برای تندرستی و شادابی استفاده میشدهاند. امروزه نیز بهجای شکر و قند مصنوعی از انگبینها در گزهای اصیل استفاده میشود.
ترنجبین، گزانگبین، شیر خشت و گز علفی همه از گروه انگبینها هستند که تنها تفاوتشان در خاصیت مسهلی آنهاست.
خواص درمانی انگبینها
به طور کلی همه انگبینها دارای ویتامینهای مختلف، املاح معدنی، قند، الکل و لعاب هستند. این مواد بسیار خنک و مقوی بوده و سرشار از ویتامین D و کلسیم هستند، بنابراین برای معالجه و پیشگیری نرمی استخوان اثری نیکو و موثر دارند.
این مواد به مقدار کم ملین و به مقدار زیاد مسهل هستند، بنابراین از یبوست و بواسیر جلوگیری میکنند و مهمترین و بهترین مسهل برای اطفال و سالخوردگان بهشمار میروند. انگبینها حرارت و التهاب درونی را تسکین میدهند و چون وارد دهان میشوند عطش را برطرف میکنند. همچنین سینه و گلو را نرم کرده و سرفه را تسکین میدهند.
انگبینها ضدعفونی کننده پوست بوده و رنگ چهره را باز میکنند. این مواد شیرین به دلیل دارا بودن الکل، خاصیت ضدعفونیکننده دارند و میکروبها و قارچها را از بین میبرند. همچنین انگبینها دارای چندین نوع آنتیبیوتیک هستند که برای انسان هیچگونه ضرری ندارند.
این مواد به علت داشتن اشعه رادیواکتیو اثر داروها را چند برابر میکنند، میکروبهای بیماری را از بین میبرند، به دلیل دارا بودن عوامل زنده از مسمومیتهای غذایی جلوگیری میکنند. بهترین دوست کبد و دافع بیماریهای مربوط به آن و بیماریهای عفونی هستند.
انگبینها به علت وجود منیزیم از سرطانها پیشگیری و از پیشرفت آن جلوگیری میکنند. شیرینی آنها نهتنها برای دهان و دندان مضر نیست، بلکه دندانها را سفید و لثهها را محکم میکنند.
این مواد کمبودهای غذایی را جبران و ترشحات غدد داخلی و بزاق را تعدیل کرده و مویرگها را باز و از سکته قلبی جلوگیری میکنند و برای رفع ضعف جسمانی، دلدرد، بیماریهای گوارشی، درمان قطعی زخم معده، کماشتهایی و بیخوابی مفید هستند.
اگر شیر را با انگبین مخلوط و شیرین کنید و آن را بهصورت بمالید، برای طراوت گونه بسیار موثر است. در فصل زمستان با مصرف یک لیوان شیر مخلوط با شیرخشت از سرماخوردگی و سینه پهلو در امان میمانید.
همچنین شما میتوانید به جای شکر و قند مصنوعی از انگبینها استفاده کنید و به کودکان خود به جای شربت قند، انگبین بدهید تا استخوانبندی آنها محکم شده و زود دندان دربیاورند.
سالمندان نیز توجه داشته باشند، میتوانند به جای استفاده از قند مصنوعی از شهد انگبینها که دارای موادی زنده و فعال هستند، استفاده کنند.
برای درمان تبهای حاد، آبله مرغان، حصبه، اسهال خونی، بواسیر و پیدا شدن خون در ادرار از خوردن ترنجبین خودداری کرده و به جای آن شیر خشت میل کنند.
دیدگاهتان را بنویسید